Lars Lerin Lofoten

Lars Lerin Lofoten

Mellan husen : bilder från Lofoten – Lars Lerin – Bok

Sandgrund Lars Lerin

I tolv år bodde Lars Lerin på Lofoten. Under några kreativa år bodde Lars Lerin i norra Norge.Bilderna från Lofoten – och i synnerhet från Svolvaer – blev mycket uppskattade.Tiden i Svolvaer, där Lerin var bosatt, utvecklade Lerin som konstnär, och det var säkert viktiga år.Och nu har han – tillfälligt – återvänt till Lofoten. Akvareller på papper, 80 x 110 cm. I sommarens stora utställning ryms både sorgsenhet och värme, melankoli och hopp. Besök inlägget om du vill veta mer.. Ange din e-postadress för att prenumerera på nyheter. I bilderna finns avtryck av hans händer men också av hans hjärta och sinne. I ”Fyllepodden” berättar han om sitt värsta fylleminne och hur spriten förändrade honom. – Jag är faktiskt glad att inte jag mördade någon eller tog livet av mig själv, säger han. Akvarell, Lars Lerin (f. 1954), Sverige. Vintermotiv från Lofoten. This summer, Liljevalchs will display hundreds of paintings from Lerin’s 2002–2018 period. Lerin är en av Nordens främsta akvarellmålare.

Lofoten, Lars Lerin Sandgrund Lars Lerin

Lars Lerin Wikipedia

  1. liljevalchs Lars Lerin
  2. Lars Lerin och Lofotenakvareller Humanism & Kunskap
  3. Sandgrund Lars Lerin – konsthall i Karlstad Visit Karlstad
Lars Lerin Lofoten

lars lerin Barnebys

Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom lars lerin Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Welcome to Lars Lerin’s pictorial world, created from water and pigment. Akvarell på papper 103 x 151,5 cm. Det handlar om ett ändlöst återupptagande av samma tema. En dokumentär av Kjell-Åke Olsson om målaren Lars Lerin, en konstnär med ögon för hus och öron för människor. Han blir nästan pinsamt berörd då jag undrar varför det har tagit så länge för honom att ställa ut i Finland. Sandgrund Lars Lerin, Karlstad, Sweden. 78K likes. Sandgrund Lars Lerin är Lars Lerins permanenta utställningshall i Karlstad. Det blir timslånga köer till hans utställningar och hans medverkan i olika tv-program har fått miljonpublik. 2016 fick han Kristallen-priset som årets tv-personlighet. Han bjuder in till en stor flödande fest där ingenting fattas. Bilder från Lofoten, Bibliofilutgåva” av Lars Lerin. Det är ett ömsint och närgånget porträtt av konstnären, hans bilder och böcker. Han läste vid Gerlesborgsskolan mellan 1974-75 och sedan vid Valands konsthögskola i Göteborg mellan 1980-84.

Bilder från Lofoten. ges också ut i en bibliofilutgåva i 199 exemplar med en signerad färglitografi. Både bok och litografi är numrerade. I maj 2005 öppnades en permanent Lars Lerin-utställning på Laxholmen i Munkfors. Utställningen flyttades 2011 till Sandgrund i Karlstad där ett nytt museum, Sandgrund Lars Lerin, invigdes 16 juni 2012, skapat i samarbete mellan Lars Lerin och Karlstads kommun. [12]. The rugged landscape of Lofoten or the ruins of Syria, a pillar-like birch forest or lines of files on archive shelves – Lerin reincarnates powerful visual impressions via. I Karlstad finns Lars Lerins konsthall med bl.a. akvareller från hans tolv år på Lofoten dit han inspirerades att resa genom lofotenkonstnären Gunnar Bergs (1863–1893) tavlor och …. HSB-längor, fåglar, nöjesfält och vidsträckta vidder. Lars Lerin fångar både det nära och det mer avlägsna i …. Lars Lerin är en svensk konstnär, främst känd för sina akvarellmålningar. Han målar porträtt med det är landskapsskildringar han främst är känd för. Alltsedan tonåren hade han drömt om att få komma dit. Lars Lerin och fyrfota vän hemma på Hammarö. Men relationer blev det så småningom, om än inte alltid lätta. Alltsedan tonåren hade han drömt om att få åka till Lofoten och leva nära havet. Lars Lerins akvareller med det mästerliga ljusdunklet är som en besvärjelse. Bilderna etsar sig fast i minnet utan att uppvisa några sällsyntheter. Blicken löper över detaljer: husfasader, björkstammar, snöf läckar, ödegårdar och industristäder. LARS LERIN\nfödd 1954\nJuniors brev\nSignerad och daterad Lars Lerin 2009/10. Objektsbeskrivning LARS LERIN född 1954 Svolvaer Lofoten Signerad och daterad Lars Lerin 92. Jag önskar att man hade fler liv så jag kunde bo här mer, säger Lars Lerin. Var tvungen att få ur mig all sorg och bli av med min tomhetskänsla. Nu driver han konstskola för personer med olika funktionsnedsättningar. Lars Lerin är i Stockholm för att göra PR för sin. Han kan allt om teknikens temperament och rörelser, dess styrka och svaghet. Besökare som tidigare upplevt Lerins akvareller kommer att känna. Drömde om Lofoten. Lars Lerin pratar öppet om hur han under en tid i sitt liv missbrukade både alkohol och lugnande tabletter. Det kommer också fram i hans bok Mellan husen. Han bodde och verkade som konstnär på Lofoten i tolv år. Där levde han tillsammans med en norsk konstnär. Redan i tonåren drömde han om att komma till Lofoten. Lerin har länge räknats som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut i såväl samlings- som separatutställningar på gallerier och museer i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Färöarna, Island, Norge, Tyskland och USA. Utstillingen «Lars Lerin – Akvareller» åpner fredag 3. Konstnären och författaren Lars Lerin, känd för sina väldiga och ruffa akvareller, är dubbelt aktuell i höst. Lars Lerin föddes i Munkfors 1954 och har varit sitt Värmland troget och är numera bosatt på Hammarö utanför Karlstad. Han ses som en av Nordens främsta akvarellister, men har ställt ut även utanför Nordens gränser i Tyskland, Frankrike och USA. Han svamlar, tappar orden och tittar blygt på mej. Lars lämnade sin tillvaro i norska Lofoten och ett mångårigt förhållande med konstnären Yngve Henrikssen och återvände till Värmland. Lars Lerin / Lofoten; Resealbum: VÄRMLAND med Kongsvinger – och resan till och från. Lars Lerin, svensk akvarellmålare född i Munkfors 1954. I Mellan husen visar Lars Lerin det yppersta av sitt konstnärskap. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris. Lars Lerin född i Munkfors 1954, uppvuxen i byn Sunnemo, numera bosatt i Hammarö, Karlstad. Han studerade vid Gerlesborgsskolan mellan åren 1974-75 och vid Valands Konstnärshögskola i Göteborg 1980-84.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*